News
virtual OR. Heart Lung machine. virCPB

This publication is available in Spanish and Catalan.

La simulació és una tècnica molt freqüent en sectors com l’aviació o les emergències, on fa temps que s’utilitza per entrenar situacions complicades o poc habituals. El sector mèdic ha anat més lent però ja comença a fer-s’hi un lloc.

Des de Virmedex fa temps que treballen maneres de fer aquesta simulació i van crear virCPB, un joc seriós en 3D per a practicar amb CPB, un bypass cardiopulmonar, l’aparell que substitueix durant una estona el sistema del cor i els pulmons, oxigenant la sang i mantenint el cos viu sense que el cor funcioni en les cirurgies de cor.  A Fulls d’Enginyeria el vam explicar en aquest reportatge. Precisament el mes passat el virCPB va poder-se llançar al mercat i, segons expliquen des de Virmedex, la rebuda internacional ha estat “molt positiva”. Actualment, a més a més, l’equip ja està treballant amb el virECMO, un segon simulador, en aquest cas, d’un ECMO. Però l’objectiu de la companyia és poder fer ‘nous jocs a demanda’ en funció de les necessitats que puguin tenir els diferents equips. De moment, però, ofereixen aquest software per costumitzar el producte i adaptar el contingut o l’aspecte dels jocs a les entitats que els vulguin o necessitin.

More news

Virmedex al 4YFN

Las Universidades en el Mobile World Congress​

Una spin-off creada junto con la UB que desarrolla juegos serios para la formación especializada en el ámbito médico. Un ejemplo es la plataforma para el entrenamiento en bypass cardiopulmonar (CPB) para comprender cómo hacer funcionar la bomba de circulación extracorpórea como si se estuviera dentro del quirófano.

Read the article →